— 教职人员 —

吕伯君

讲师

博士(香港中文大学)

理学学士(中国科学技术大学)

量化金融;运筹优化;应用数学
个人网站

bojunlu@cuhk.edu.cn

吕伯君博士于2008年获得中国科学技术大学(USTC)应用数学一等荣誉学士学位。 后于2014年7月在香港中文大学(CUHK)系统工程与工程管理系获得博士学位。毕业后,吕博士在WorldQuant LLC和Foresea Life Insurance CO., LTD 担任金融量化研究员,随后在Ping An (Group) Insruance CO., LTC 风险管理部短期工作,丰富了业界实践经验。 她于2018年1月加入香港中文大学(深圳)理工学院担任讲师。她的研究兴趣包括量化金融,运筹优化建模,多元变量建模方法论,等。

学术著作:

1. Bojun LU, Duan LI, Rujun JIANG. 2018. Tackling A Class of Hard Subset Sum Problems: Integration of Lattice Attacks with Disaggregation Techniques. Working paper.

2. Bojun LU. 2017. A Review of Modern Cryptography: From the World War II Era to the Big-Data Era. Book Chapter of Optimization and Control for Systems in the Big-Data Era. International Series in Operations Research & Management Science. 101-120.

3. Bojun LU. 2014. Linear Diophantine Equations: Integration of Disaggregation with LLL Algorithm. PhD Thesis. The Chinese University of Hong Kong.